Thick ´n Chunky Tortilla-suppe
Beregnet tid
1 timer
5 minutter
Antall personer
4
Krydder skala
Mild
Ingredienser
15
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 mellomstore søtpoteter, skrellet og kuttet i terninger
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje tørkede oreganoblader
- 1/2 teskje mildt chilipulver
- 1/4 teskje kajennepepper
- 2 terninger kyllingbuljong
- 2 Old El Paso™ Super Soft Corn Tortillas, skjer i strimler
- Non-stick formfett
- 1 boks (400 g) hakkede tomater
- 200 g frossen eller hermetisert mais
- 1 grønn chili, finhakket
- 3 spiseskjeer fersk koriander, hakket
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 190 °C (varmluft 170 °C). Varm oljen i en stor kjele på middels varme og stek løken og hvitløken i 5 til 10 minutter, til de er møre.
- Rør inn søtpoteter, med spisskummen, oregano, chilipulver og kajennepepper og la det koke i ytterligere 2 minutter, til det begynner å dufte. Tilsett buljongterninger og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter eller til søtpotetene er møre.
- I mellomtiden plasserer du tortilla-strimlene i et enkelt lag på et bakepapir. Spray med formfett og stek i ovnen i 8 til 12 minutter eller til de begynner å bli gylne og sprø. Avkjøl på tørkepapir og sett til siden.
- Overfør forsiktig ca. 500 g av den varme søtpotetblandingen til en kjøkkenmaskin eller blender og kjør den glatt. Hell blandingen tilbake i pannen og rør inn tomater, mais, chili og koriander. Få det til å småkoke igjen og kok på litt over middels varme i 5 til 10 minutter, eller til den er grundig gjennomvarm.
- Øs suppen over i dype skåler toppet med sprø tortilla-strimler.
Eksperttips
- For en kjøttfull vri kan du røre inn 500 g stekte kyllingstrimler.