Fyll Stand’N Stuff™ Taco med svinekjøtt
Beregnet tid
15 minutter
Antall personer
4
Krydder skala
Mild
Ingredienser
13
Ingredienser
- 750 g beinfri svinenakke
- 1 pakke Old El Paso™ Taco Spice Mix
- 1 spiseskje vegetabilsk eller olivenolje
- 250 ml ananassaft
- 250 ml vann
- 250 ml vann
- 1/2 fersk ananas, i tynne skiver
- 250 g hvit ris, laget etter pakkens instruksjoner
- 1 boks hermetiske svarte bønner, drenert
- 1 stor håndfull koriander, hakket, pluss ekstra til å strø over
- 1 rød løk, skåret i to og så i tynne skiver
- Saften av 1 lime
- 1/4 teskje salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 ºC (160 ºC for varmluft). Smør 1 1/2 spiseskje kryddermiks over svinenakken. Varm oljen i en middels tung jerngryte eller en ildfast gryte på middels varme og tilsett svinekjøttet. Stek i 3–4 minutter, mens du vender kjøttet slik at du bruner alle sidene. Fjern og kast hyssingen.
- Tilsett ananassaften og vannet i gryta med resten av Kryddermiksen, kok opp og skru ned varmen slik at det småkoker, sett på lokk og stek i ovnen i 3 timene til svinekjøttet er mørt og løser seg opp.
- Hell 50 ml av saften fra svinekjøttet i en beholder. Bruk to gafler til å dele opp svinekjøttet og rør det sammen med kjøttsaften.
- Rør ris, bønner og mesteparten av korianderen sammen i en mellomstor bolle. Bland rødløk, limesaft og salt sammen i en liten bolle. La det stå i 5 minutter slik at smaken setter seg.
- Fyll tortillaene med ris, svinekjøttbiter, ananasskiver og syltet rødløk og pynt med resten av korianderen.
Eksperttips
- Klem litt limesaft på toppen for å få et snev av sitrus.
- Server med en salat laget av salatblader, tomater og agurk.