Pumpkin Spice-krem
Beregnet tid
15 minutter
Antall personer
4
Ingredienser
9
Ingredienser
- 1 l helmelk
- 115 g ferdig gresskarpuré (se tips)
- 80 g lyst mykt brunt sukker
- 1 ts malt kanel, pluss ekstra til pynt
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt muskat
- 1/4 ts allehånde
- 1 ss vaniljeekstrakt
- Sprutekrem eller myk pisket kremfølte for servering
Slik gjør du
- Bland sammen melk, gresskar, sukker, kanel, ingefær, muskat, allehånde og vanilje i en stor panne. La surre over medium-høy varme uten å koke. La surre i 5 minutter, rør godt noen ganger.
- Hell over i 4 glass som tåler varme. Topp med krem og strø over resten av kanelen. Serveres straks.
Eksperttips
- Sett et stykke hel kanel i hvert glass for litt ekstra stil og smak.
- Et shot med espresso eller whiskey gjør denne familievennlige varianten litt mer voksen.
- Dropp gresskaret for en enda enklere variant. Selv uten gresskar, vil "pumkin pie"-krydderet gi deg en deilig, søt drikk som ungene elsker.
- Du kan kjøpe bokser med ferdigkokt gresskar på nettet og i velassorterte butikker.
- For å lage gresskarpuré selv, legger du 350 g oppskåret gresskarkjøtt på en ovnsplate med bakepapir på. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftsovn), gass på 6, og stek i 20 - 25 minutter eller til svært myk. Avkjøles helt og pureres i blender. Ekstra puré kan fryses i små porsjoner i inntil 2 måneder.