Meksikanske varm kakao
Beregnet tid
2 timer
15 minutter
Antall personer
7
Krydder skala
Extra Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
Varm kakao
- Formfett
- 1 liter hel- eller lettmelk
- 360 ml varmt vann
- 150g mykt brunt sukker
- 2 spiseskjeer frysetørket espressopulver eller granulat
- 2 teskje vaniljeessens
- 175 g mørk sjokolade, hakket
- 9 kanelstenger
- 1 tørkede anchochili
Til servering
- Pisket krem
- En klype kajennepepper eller mildt chilipulver
Slik gjør du
- Spray en slowcooker med formfett. Hell melk og varmt vann i slowcookeren sammen med brunt sukker, kaffepulver, vaniljeessens, sjokolade, 2 av kanelstengene og anchochili.
- Sett på lokk og kok på lav varmeinnstilling i 2 til 3 timer. Rør i den varme kakaoen og fjern anchochilien før servering. Pynt individuelle porsjoner med pisket krem, krydder og resten av kanelstengene.
Eksperttips
- Meksikansk varm sjokolade skal være skummende når den serveres. For å oppnå denne effekten, rører du kraftig i den varme kakaoen med en visp til den er svært skummende like før du heller den i krus for servering.
- Hvis du ikke kan finne tørket anchochili, kan du bruke en vanlig tørket chili, men drikken vil få en mindre intens smak.