Meksikansk kaffe

Meksikansk kaffe

Sukker og krydder gjør denne kaffen med sjokoladesmak utrolig god!
Beregnet tid 25 minutter
Antall personer 10
Krydder skala Mild
Ingredienser 8

Ingredienser

Kaffe

  • 3 liter vann
  • 100 g mykt brunt sukker
  • 4 spiseskje malt kanel
  • 4 hele nelliker
  • 200 g vanlig malt kaffe (tørr)
  • 125 g sjokoladesaus
  • 1 teskje vaniljeessens

Til servering

  • Pisket krem

Slik gjør du

  1. Ha vann, brunt sukker, kanel og nellik i en stor kjele, og la det småkoke under omrøring for å løse opp sukkeret. Rør inn kaffe, skru ned varmen til middels/lav, sett på lokk og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
  2. Rør inn sjokoladesaus og vaniljeessens og ta den deretter av varmen. La stå i 5 minutter slik at kaffegruten legger seg i bunn. Sil kaffe over i en kaffekanne eller individuelle kopper og kast kaffegruten som ligger i bunn. Server med pisket krem.

Eksperttips

  • Autentisk meksikansk sjokolade er kjent for å ha et snev av kanel.
  • Gi kaffen et sofistikert utseende ved hjelp av en kaffe-shaker fylt med kakao eller dryss kanel på toppen.