Meksikansk kaffe
Beregnet tid
25 minutter
Antall personer
10
Krydder skala
Mild
Ingredienser
8
Ingredienser
Kaffe
- 3 liter vann
- 100 g mykt brunt sukker
- 4 spiseskje malt kanel
- 4 hele nelliker
- 200 g vanlig malt kaffe (tørr)
- 125 g sjokoladesaus
- 1 teskje vaniljeessens
Til servering
- Pisket krem
Slik gjør du
- Ha vann, brunt sukker, kanel og nellik i en stor kjele, og la det småkoke under omrøring for å løse opp sukkeret. Rør inn kaffe, skru ned varmen til middels/lav, sett på lokk og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
- Rør inn sjokoladesaus og vaniljeessens og ta den deretter av varmen. La stå i 5 minutter slik at kaffegruten legger seg i bunn. Sil kaffe over i en kaffekanne eller individuelle kopper og kast kaffegruten som ligger i bunn. Server med pisket krem.
Eksperttips
- Autentisk meksikansk sjokolade er kjent for å ha et snev av kanel.
- Gi kaffen et sofistikert utseende ved hjelp av en kaffe-shaker fylt med kakao eller dryss kanel på toppen.