Meksikansk Birria Tacos med biffkjøtt
Beregnet tid
1 timer
10 minutter
Antall personer
4
Krydder skala
Mild
Ingredienser
12
Ingredienser
Til sausen
- 200 gram kjøttdeig
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks tomatpure
- 1 gulrot
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
For taco
- 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
- 400 gram strimlet biffkjøtt
- 2 sjalottløker
- 200 gram fransk ost som f.eks. Emmental
- Liten bunt persille
- 2 grønne chili
Slik gjør du
- Tilbered sausen
Del opp løken i fire like store deler, skrell gulroten, og hakk den opp. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Tilsett løk, gulrot, hvitløksfedd og kjøttdeig. Stek alt i 5 minutter eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett tomatpureen og en boks skrelte tomater. Tilsett litt vann så det dekker kjøttblandingen, og la sausen småkoke på svak varme i 30 minutter. Ha alle ingrediensene i en blender og bland til du får en jevn saus. Sil sausen og sett til side. - Tilbered grønnsaker
Skjær sjalottløken i tynne skiver. Fjern frøene, og finskjær den grønne chilien. Grovhakk persillen, og sett til side. - Fyll din birria taco
Dypp hver tortilla i sausen, slik at den får god smak og fin farge. Stek hver tortilla i en varm panne med litt smør. Når tortillaen er stekt, tilsetter du litt strimlet biffkjøtt, sjalottløk og chili etter smak. Dryss over litt revet ost og persille og lukk tacoen. Nyt den varm når osten har smeltet.