Gryte med biff, taco og ris
Beregnet tid
30 minutter
Antall personer
5
Krydder skala
Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk eller olivenolje
- 500 g kjøttdeig av storfe
- 1 pakke (25 g) Old El Paso™ Garlic & Paprika taco krydderblanding
- 250 g basmatiris
- 600ml vann
- 1 glass (226 g) Old El Paso™ Thick ‘n Chunky Salsa
- 200g hermetisert eller frossen mais
- 75 g meksikansk ost eller cheddar, revet
Til servering
- 1 liten hjertesalat, revet
- 1 mellomstor tomat, hakket
- Rømme
Slik gjør du
- Varm olje i en 24 cm dyp stekepanne på middels varme til den er varm. Tilsett kjøttdeig av storfe, stek i 5 til 8 minutter til den er stekt. Rør av og til.
- Rør inn tacokrydderblandingen, ris, vann, salsa og mais. Kok opp. Ta på lokk og reduser varmen til middels/lav. Kok i 12 til 15 minutter, rør en gang for å påse at risen ikke er setter seg i bunnen. Ta stekepannen av platen og la den stå i 5 minutter.
- Rør i risblandingen med en gaffel for å løsne kornene og dryss på ost. Ta på lokk og la den stå 1 til 2 minutter eller til osten er smeltet. Serveres med salat, tomat og rømme, hvis ønskelig.
Eksperttips
- Gjøre det om til en burrito ved å rulle opp i tortillaer med litt ekstra salsa og rømme!